Ons reisverleden

In zijn jeugd vierde René her en der in Nederland vakantie. Later maakten hij meerdere reizen naar Oostenrijk. Met een vriend vertrok hij diverse keren met bestemming Spanje. Zijn eerste bestemming buiten Europa was Marokko. Bianca vierde haar vakanties her en der en Nederland. Toen ze wat ouder werd, was Zwitserland favoriet. Ter afwisseling werden ook Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Hongarije en Denemarken aangedaan.

Onze carrières

René werkt inmiddels al ruim 25 jaar bij C1000, voorheen Schuitema, en inmiddels overgenomen door Jumbo. Op dit moment werkt hij op de afdeling Supply chain & development. Bianca is de onrustige van ons twee. Ze heeft 7 werkgevers gehad in diverse branches. Van reiswereld tot farmaceutische industrie en van retailadviesbureau tot spoorbeheerder. Tegenwoordig is ze zelfstandig ondernemer en werkt ze aan even veelzijdige projecten.

Onze hobby’s

René tafeltennist al jaren en Bianca kun je vinden in de sportschool. Samen wandelen ze regelmatig in de hoop vogels en dieren te spotten of gewoon te genieten van de prachtige natuurgebieden die ons land heeft. Met familie en vrienden spreken we graag af voor een borrel of een gezellig diner. Achter de computer tref je ons ook regelmatig aan. Fotoboeken maken, videofilm monteren en natuurlijk werken aan onze website…

Onze grootste passie

Onze grootste passie is het verkennen van onze prachtige en indrukwekkende planeet. Sinds eind jaren negentig maken wij minimaal één verre, bijzondere reis per jaar. In eerste instantie reisden we georganiseerd maar sinds 2003 trekken we zelfstandig de wereld rond. De belangrijkste redenen waarom wij zelfstandig reizen zijn vrijheid in routekeuze en tempo, en het contact met de lokale bevolking en andere reizigers. Vaak wordt gezegd dat deze vorm van reizen goedkoop is. Dit is voor ons geen reden nog waarheid. Wij houden van zowel natuur als cultuur en deze combineren we graag met de nodige ontspanning. Ons doel is om een land en zijn bevolking te leren kennen en onze horizon te verbreden.

Onze voorbereiding

Het voorbereiden van onze reizen begint al maanden tevoren. We lezen boeken, reisverslagen en blog, surfen op Internet en kijken films en documentaires. De reisboeken van Lonely Planet, Rough Guide, Footprint en National Geografic hebben onze voorkeur boven anderen. Op Internet maken we vooral gebruik van website van het land, van provincies, gebieden, steden, hotels maar ook natuur- en andere lokale organisaties. Websites als tripadvisor, virtualtourits en passplanet raadplegen we ook regelmatig. Voor het boeken van vluchten gebruiken we de bekende websites als skyscanner, tix, cheaptickets, vliegwinkel en websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf.

Onze website

De kennis en ervaringen die wij tijdens onze reizen opdoen, willen wij niet voor onszelf houden. Deze willen wij graag met jou en de rest van de wereld delen. Op onze website treft je geen kleurrijke bloemlezingen, ook geen eindeloze lappen tekst. Wij houden van lekker praktisch! Gewoon korte omschrijvingen van plaatsen, hotels en activiteiten combineren met onze bevindingen. In de fotogalerij kun je per bestemming een aantal van onze foto’s bekijken.

Onze service

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je onze verslagen niet alleen bestaande vragen beantwoorden maar ook nieuwe oproepen. Wellicht hebben wij op die vragen ook antwoorden. Daarom ons aanbod: Wil je iets vragen? Mail ons dan gerust. Wij helpen je graag verder!

We wensen je veel lees- en kijkplezier!

René & Bianca