Madagaskar 2007

Tijdens onze rondreis doen wij de volgende plaatsen aan: Antananarivo, Andasibe, Antsirabe, Ambositra, Ranomafana, Fianaratsoa, Ambalavao, Ranohire, Toliara, Morondava, Tsingy de Bemaraha en Nosy Be.

We bezoeken de volgende nationale parken en beschermde gebieden: Nationaal park D’Andasibe Mantadia, Nationaal park Ranomafana, Anja Reserve, Nationaal park L’Isalo en Nationaal park des Tsingy de Bemaraha.

Algemeen reisinformatie

Spelende kinderen langs de weg op Madagaskar

Spelende kinderen

Vliegen
Voor de intercontinentale vluchten maken we gebruik van KLM/Air France (via Parijs). Voor de binnenlandse vluchten boeken we tickets bij Air Madagascar.

Visum
Nederlanders hebben een visum nodig. Wij hebben ons visum in Nederland geregeld. Op de luchthaven van Antananarivo kun je ook het visum aanschaffen.

Geld
In de aankomsthal op Tana airport is een pinautomaat en mits gevuld (bij ons wel) kun je hier met een Visa-kaart geld opnemen. In Tana zelf en vele andere steden kun je overigens heel eenvoudig Euro’s wisselen bij de diverse banken. Als banken pinapparaten hebben kun je daar meestal ook met een Visa-kaart geld pinnen. In principe betaal je in Madagaskar alles met ariary de lokale munteenheid. Bij sommige hotels en bij sommige excursies kun je betalen in euro’s.

Telefoneren
Het bereik is afhankelijk van je telecom provider maar de dekking is over het algemeen beperkt. Om hoge telefoonrekeningen te voorkomen verdient het de aanbeveling om een prepaid sim van een lokale provider aan te schaffen.

Internet
De internetvoorzieningen zijn in de grotere en toeristische plaatsen aanwezig. Hou er wel rekening mee dat in veel gebieden de elektriciteitsvoorziening niet zo best is en je dus vaker zonder elektriciteit zit dan zonder Internetcafé…

Antananarivo

uitzicht op Lac Anosy en het Rova in Antananarivo

Lac Anosy in Antananarivo

We slapen drie nachten in hotel Sakamanga. Dit sfeerhotel ligt op loopafstand van de Ave de L’independance en Lac Anosy. Het hotel is een absolute aanrader vanwege de mooie aankleding, de heerlijke binnenplaats en het goede, sfeervol ingerichtige, drukbezochte restaurant. Je kunt wat betreft kamers kiezen uit vier comfortklasse.
Wij bezoeken Antananarivo omdat het de hoofdstad van Madagaskar is. Bovendien is het verblijven in Antananarivo voor ons het meest praktische na onze late aankomst op de luchthaven. We hebben twee volle dagen in deze stad en gebruiken de eerste dag om bij de komen en de stad te verkennen. De tweede dag trekken we de omgeving in en bezoeken we de hoogtepunten van Antananarivo. Dit was wat ons betreft meer als voldoende tijd in deze stad.

Wat wij hebben gedaan in Antananarivo

 • Rova
  Het paleis was toen wij er waren niet open voor bezoekers in verband met de restauratie na de brand van 1995.
 • Musée Andafivaratra
  Dit museum is gevestigd in het huis van de voormalige premier. Je kunt hier veel schilderijen, kleding, wapens, huisraad en de nodige cadeaus van de Royal family zien. Verder staan achter het museum huisjes die gebouwd zijn in de diverse stijlen van de stammen die Madagaskar rijk is. Dit museum is interessant maar voor ons iets te saai. Wij houden niet zo van musea…
 • Lac Anosy
  Groot meer aan de zuidzijde van de stad. Leuk maar niet meer dan dat.
 • Monument aux Morts
  Dit monument staat op een schiereiland in het Lac Anosy. Het is herinneringsmonument voor de gevallenen van WO I.

Wat wij hebben gedaan in de omgeving van Antananarivo

 • Ambohimanga
  Deze voormalige Koninklijke hoofdstad van de Merina familie heeft als toeristisch trekpleister het op de heuvel gelegen als een fort gebouwde paleis van koning Andrianampoinimerina. Tegenwoordig is het een museum wat echt de moeite waard is. Geniet ook vooral aan de andere zijde van de heuvel van het uitzicht op de vallei waar je bij helder weer Tana kan zien liggen.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Transfer luchthaven-hotel 27.000 ariary Per taxi
Hotel Sakamanga 76.200 ariary Per kamer per nacht excl. ontbijt
Entree Rova Ambohimanga 7.000 ariary Per persoon
Musée Andafivaratra 3.000 ariary Per persoon

 
Wij komen bij aankomst op de luchthaven al in contact met Nono de mede-eigenaar van Lakana Voyage. Zij bieden van een divers aanbod in toeristisch vervoer. Bij hem boeken wij voor 560 EUR een auto met chauffeur voor 13 dagen incl. 1 dag voor Tana en omgeving. Wij maken deze reis dus op eigen inzicht maar wel met een auto met chauffeur. Dit doen we mede omdat het beschikbare vervoer hier echt heel slecht is. Wij krijgen Néné mee als chauffeur en tussen ons klikt het gelijk al goed.

Wil je zelf rondreizen met een auto met chauffeur? Néné is inmiddels voor zichzelf begonnen en werkt samen met hotel Sakamanga. Wij bevelen Néné graag bij je aan. Je kunt contact met hem zoeken via mail nenechauffeurguide@yahoo.fr of via hotel Sakamanga. Néné spreek goed Frans en redelijk goed Engels.

Mr Peyrieras’ insect & reptile farm

Kameleon bij Mr Peyrieras' insect & reptile farm

Kameleon bij Mr Peyrieras’ insect & reptile farm

Onderweg naar Andasibe kom je langs Mr Peyrieras’ insect & reptile farm. Juist omdat je er langs komt, is het een must om deze reptielenfarm aan te doen. Het is een inspirerende stop op een vermoeiende route. Op deze boerderij kun je eenvoudig kennismaken met veel dieren die je gedurende je reis ook in het wild kunt gaan zien. En dan ook nog eens van heel dichtbij! Bewonder een groep halftamme sifaka’s of de bruine lemuren. Maar vergeet ook niet de kameleons en gekko’s te bekijken. Na een bezoek aan deze boerderij weet je waarna je moet gaan zoeken in de nationale parken en wordt het spotten eenvoudig!

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Mr Peyrieras’ insect & reptile farm 10.000 ariary Per persoon (let op, voor de verplichte gids betaal je per groepje 10.000 ariary extra)

 

Andasibe

Grote kikker nabij Nationaal park D’Andasibe Mantadia

Grote kikker nabij Nationaal park D’Andasibe Mantadia

In Andasibe verblijven we twee nachten bij Feon’ny Ala. Dit prima hotel wat vanaf het terras zicht heeft op het nationale park heeft leuke, eenvoudige bungalows. Vanaf het hotel zijn prima night walks te doen en ook de park ingang is per voet of 5 minuten per auto te bereiken. Bij het hotel zelf is alles op night walks en bezoeken aan het park afgestemd waardoor eten op ongewone tijden geen probleem is. Onze chauffeur neemt voor ons contact op met gids Richard uit het dorp en met hem doen wij onze excursie. We zijn namelijk in hoofdzaak naar Andasibe gekomen om de Indri Indri te spotten en te horen. Richard, is wat ons betreft een goede gids.

Wat wij hebben gedaan in Andasibe

 • Het dorp
  In het dorp staan vooral uit donker hout vervaardigde huizen. We zien een lokale markt en wandelen een rondje door dit kleine, niet toeristisch dorp. Je kunt goed merken dat de toeristen hier niet veel komen. Juist daarom is het de moeite waard. Vergeet ook niet even het station te bekijken.
 • Nationaal park D’Andasibe Mantadia
  Geniet van de prachtige primary rainforest en spot de Indri Indri (de grootste lemursoort). Tijdens een nachtwandeling zie je dwerglemuren, kameleonen en kikkers. Overdag in het park zie je slangen, vogels, langnekkevers, libellen en liefs natuurlijk de Indri Indri. Wij hebben twee families gehoord en gezien. Echt super!

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Hotel Feon’ny Ala 38.000 ariary Per bungalow per nacht excl. ontbijt
Gids night walk 30.000 ariary Met twee personen
Entree Andasibe NP 25.000 ariary Per persoon
Gids in NP 40.000 ariary Met twee personen voor een dagdeel

 
Met onze chauffeur Nene rijden we van Andasibe twee en een half uur over de overvolle, drukke, uitlaatgasrijke weg richting Tana terug. Daarna buigen we af in zuidelijke richting en rijden we in nog een drie uur naar Antsirabe.

Antsirabe

Straatleven in Antsirabe

Straatleven in Antsirabe


De stad Antsirabe is een door Noorse missionarissen gesticht. Tegenwoordig is het een ontwikkelde, relaxte stad met een aangenaam klimaat doordat het op hoogte ligt. Wij bezoeken deze stad voor de gebouwen uit de 19e eeuw, het station, de markt en de in de omgeving gelegen vulkanische meren Lac Andriakiba en Lac Tritiva.
Op advies van Nene bekijken we een hotelkamer bij Hotel Hasina. De kamers zijn prima en het hotel ligt heel centraal in de stad. Is sfeer niet belangrijk maar de locatie en het comfort wel dan is dit een prima optie.

Wat wij hebben gedaan in Antsirabe

 • Grande Tour in een pouse pouse (de lokale riskshaws)
  Een tour van ongeveer 45 minuten voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Wij zagen onder meer, de kathedraal, het station, de wijde boulevard met palmbomen, Hôtel des Thermes, Lac Ranomafana, mooie staatjes en de markt.
Lac Trivita

Lac Trivita

 • Stadswandeling
  Te voet, zie je altijd meer… Wij vonden de moeite waard, de lokale markt en de oude straatjes.
 • Miniature Mamy/Atelier de Broderie
  De heer en mevrouw Rajamason Mamy maken van recycle-materialen het bekende speelgoed zoals de pouse pouse, deux chevaux en ook mountain bikes. Ze geven ook op verzoek life demonstraties speelgoed maken. Lot 02 G 200 Par de l’Est 110 Antsirabe. Tel 032 42 693 00 of 44 961 20.

Wat wij hebben gedaan in de omgeving van Antsirabe

 • Lac Tritiva
  Dit meer ligt ongeveer 18 kilometer ten zuidwesten van Antsirabe. Het turquoise vulkanische meer in een krater gelegen is absoluut prachtig. Je kunt een wandeling maken de krater in naar de oever van het meer. Dit meer en de views zijn zeker de moeite waard.
 • Lac Andraikiba
  Dit op 7 kilometer van Antsirabe gelegen vulkanische meer is beduidend minder aantrekkelijk als Lac Tritiva. Dit meer kun je ook rondwandelen maar veel bijzonders zie je er niet en ook het restaurant aan het meer is compleet vervallen en dicht. Toch komen er wel behoorlijk wat locals naar dit meer toe.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Hotel Hasina 29.600 ariary Per kamer per nacht excl. ontbijt
Grand tour pouse pouse 5.000 ariary Per persoon bij 1 persoon per pouse pouse
Entree Lac Tritiva 3.000 ariary Per persoon (excl. evt. tip voor gids)

 
Vanuit Antsirabe rijden we in anderhalf uur naar Ambositra. Dit kunst- en nijverheidsdorpje doen we kort aan. Daarna rijden we door naar Ranomafana deels over dirt road. Dit stuk duurt ongeveer 3,5 uur. We realiseren ons elke keer weer hoe fijn het is dat wij een auto met chauffeur hebben in dit land. Je bent flexibel en het comfort is zoveel beter als in een taxi brousse. Bovendien is er erg leuk en gezellig om voor een periode met een ‘local’ op te trekken.

Ranomafana

Lemur in Nationaal Park Ranomafana

Lemur in Nationaal Park Ranomafana

Voor drie nachten nemen we onze intrek in een van de bungalows van Ihary hotel. De bungalows vooraan bij het water hebben een prachtig uitzicht. We schaffen een twee dagen permit aan voor nationaal park Ranomafana zodat we dag- en avondwandelingen kunnen maken. Ook in dit park is een gids verplicht en die heb je ook zeker nodig. We komen hier in de hoop onder andere de bedreigde golden bamboo lemur en greater bamboo lemur te zien..

Wat wij hebben gedaan in Ranomafana

 • Nationaal park Ranomafana
  4 uur dagwandeling en 2 uur nachtwandeling. We zien ze de bedreigde golden bamboo lemur en de greater bamboo lemur en nog meer lemursoorten, sifakas, geckos, kameloenen, kikkers, een fossa fossana (civet kat) en een aantal ring tailed mongooses. Verder is ook de plantendiversiteit hier bijzonder en zeer de moeite waard.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Ihary hotel 41.200 ariary Per bungalow per nacht excl. ontbijt
Entree Ranomafana NP 37.000 ariary Per persoon voor 2 dagen
Gids voor dag- en nachtwandeling 35.000 ariary Per persoon voor beide wandelingen samen

 
We verlaten Ranomafana en rijden in ongeveer een uur naar Fianarantsoa. Hier zullen we slechts kort zijn en we bezoeken alleen de Ambozontany kathedraal uit 1890 en maken en wandeling door haute ville vanwaar je prachtig zicht hebt op de omgeving. Daarna rijden we in een uurtje naar Ambalavao. Ook deze route is mooi om te rijden.

Ambalavao

 

Zebu markt in Ambalavao

Zebu markt in Ambalavao

Ambalavao is een van de mooiste plaatsen op de hoogvlakte. De huizen hebben prachtige kleuren en velen hebben balkons. De markt in het centrum is niet groot maar wel authentiek. Verder doen we Ambalavao hoofdzakelijk aan voor de Zebu markt en Anja reserve.
We slapen hier in Hôtel Aux Bougainvillées. Hier hebben we een ruime, nette kamer.

Wat wij hebben gedaan in Ambalavao

 • Zebu markt
 • Ambalavao heeft de op een na grootste Zebu markt van het land. Deze duurt van dinsdag tot en met donderdag en het zeker de moeite waar om hier een kijkje te nemen.
 • Fabrique de papier Antaimoro
 • Deze bij het hotel gelegen fabriek bezoeken we in een verloren uurtje. Als je veel interesse hebt in lokale ambachten is dit leuk maar wij vinden dit echt te toeristisch van opzet.
 • Winery
 • We bezoeken een kleine winery net buiten de stad. Als je wilt weten hoe hier wijn wordt gemaakt en je wilt de wijnen proeven dat kun je dit hier prima doen. Leuk om te zien hoe dat hier gaat. Is weer eens wat anders als in Frankrijk.

Wat wij hebben gedaan in de omgeving van Ambalavao

 • Anja reserve
  Samen met de medeoprichter van Anja reserve maken we een wandeling door het gebied. Hier kun je de ring tailed lemuren van dichtbij zien en ook kom je er kameleonen en ook veel hagedissen tegen. Hou je van mooie uitzichten dat ben je hier ook aan het goede adres. Klim op een van de rotsen en geniet van het fantastische uitzicht op de vallei!)

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Hôtel Aux Bougainvillées 30.000 ariary Per kamer per nacht excl. ontbijt
Entree Anja reserve 25.000 ariary Per persoon

 
De rit van Ambalavao via Ihosy naar Ranohire is mooi. Eerst de bergen met her en der naar Ambalavao op weg zijnde kuddes Zebu’s en daarna de eindeloze, droge grasvlaktes. Uiteindelijk doemen aan de horizon rotsformaties op en dan weet je dat het niet ver meer is naar Ranohire.

Ranohire

Zonsondergang in Nationaal Park Isalo

Zonsondergang in Nationaal Park Isalo

We verblijven hier om het nabij gelegen nationaal park L’Isalo te bezoeken. Het dorp zelf is klein en alleen een paar winkels en de markt zijn leuk voor kortstondig vertier. We wilden graag in Isalo Ranch verblijven maar daar waren geen kamers meer beschikbaar. Daarom zijn we naar het luxere maar zeker minder sfeervolle Motel Isalo uitgeweken.

Wat wij hebben gedaan in de omgeving van Ranohire

 • La Reine de L’Isalo
  De rotsformatie die de koningin van Isalo voorstelt. Leuk om te zien als je er in de beurt bent.
 • Nationaal Park Isalo

  Nationaal Park Isalo

  La Fenêtre de L’Isalo
  Het natuurlijke raam in een rotsformatie. Deze plek is vooral mooi om een sunset mee te maken. De lichtval en de kleuringen zijn bijzonder fraai.

 • Nationaal park L’Isalo
  We maken een dagwandeling door dit prachtige rotsachtige gebied. Eerst wandelen we naar Piscine Naturelle. Daarna wandelen we over de kale vlakte naar de rand van de Canyon des Makis. In deze canyon dalen we af wandelen dieper de canyon in naar het blauwe en zwarte meer. Een stevige maar schitterende tocht. Een echte aanrader!

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Motel Isalo 42.000 ariary Per kamer per nacht excl. ontbijt
Entree L’Isalo NP 25.000 ariary Per persoon
Gids voor dagwandeling 68.000 ariary

 
Op weg naar onze volgende bestemming doen we Arboretum d’Antsokay aan. In deze bezoekbare privé tuin van een Zwitserse botanist kun je bijna 1000 bomen en struiken uit de regio zien. Als je van flora houdt is dit een aanrader. Daarna reizen we naar Ifaty waar we slecht 1 dag zullen verblijven.

Ifaty

In Ifaty nemen we onze intrek in een luxe bungalow bij Ifaty Beach Club. De bungalows zijn prachtig, het zwembad is heerlijk en het uitzicht over zee en de ondergaande zon is fantastisch.
Hier kom je echt voor zon, zee, strand, lekker eten en relaxen. En dat is dan ook wat we doen.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Entree Arboretum 7.000 ariary Per person
Ifaty Beach Club luxe bungalow 82.000 ariary Per bungalow per nacht excl. ontbijt

 
Van Ifaty reizen we terug naar Toliara. Hier zullen we enkele dagen verblijven om op adem te komen en bij de komen van fysieke ongemakken.

Toliara

Bianca, Néné onze chauffeur en gids, en René in Toliara

Bianca, Néné onze chauffeur en gids, en René in Toliara

We verblijven hier in hotel Victory. Dit hotel heeft ruime kamers met zitjes en een zwembad. Hoewel het aan de rand van de stad ligt, ben je met een pousse pousse zo in het centrum. Toliara is een stoffige stad die voor toeristen niet veel te bieden heeft. Verder hebben ze een behoorlijk probleem met de stroomvoorziening. Het grootste gedeelte van de tijd die wij hier verblijven, is er geen stroom. Als het niet nodig is om in Toliara te verblijven, dan kun je beter te tijd doorbrengen in Ifaty of op Anakao. Voor ons betekent Toliara ook afscheid nemen van onze chauffeur en vriend Néné.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Hotel Victory 75.000 ariary Per kamer per nacht excl. ontbijt

 
We hebben in Nederland al vluchten met Air Madagascar van Toliara naar Morondava geboekt. Deze vlucht is prima en de views zijn prachtig. Binnen het uur ben je in Morondava.

Morondava

We verblijven hier omdat we het noordelijker gelegen nationaal park des Tsingy de Bemaraha willen bezoeken. Morondava zelf is een klein, relaxt, aan de zee gelegen stadje. Omdat we de tour naar de tsingy’s via Jean Rasta willen boeken, besluiten we gemakshalve bij hem te overnachten in het eenvoudige L’Oasis hôtel. Met name de reggae muziek die tot diep in de nacht hard aan staat in de bar vormt een minpunt tijdens ons verblijf hier. Wellicht was Trecicogne een betere optie geweest…

Wat wij hebben gedaan in de omgeving van Morondava

 • Kleine tsingy in Nationaal Park Tsingy de Bemaraha

  Kleine tsingy in Nationaal Park Tsingy de Bemaraha

  Tour naar NP des Tsingy de Bemaraha
  Via Jean Rasta hebben we een jeep met chauffeur (Lulu) ingehuurd. De eerste dag reizen we naar Bekopaka. We verblijven in hotel Relais des Tsingy. De tweede dag verkennen we het nationaal park. De derde dag reizen we terug naar Morondava. De weg is vrijwel geheel onverhard en de snelheid waarmee je over deze slechte wegen rijdt, geeft je het idee dat je in de alternatieve Parijs-Dakar rally terecht bent gekomen. Verder kost het overstekken van de twee rivieren die je tegen komt relatief veel tijd maar ze vormen absoluut een leuke belevenis.

 • Nationaal park des Tsingy de Bemaraha
  We doen twee wandelingen. De eerste door de Petit Tsingy’s en de tweede door de Grande Tsingy’s. Beide tochten zijn

  Baobabs in de omgeving van Baobab road

  Baobabs in de omgeving van Baobab road

  een aanrader. De Tsingy’s zijn bijzonder fraai en de vergezichten onvergetelijk. Ook kun je er meerdere groepen sifaka’s tegenkomen.

 • Avenue de Baobab
  Zowel op de heen- als de terugreis rijden we over de schitterende Avenue de Baobab. Of het nu ochtend of avond is het blijft een bijzonder fotogenieke weg waar je van het begin tot het einde van geniet.
 • Baobab Love
  Op een minuut of 10 rijden van de doorgaande weg staat de Baobab Love. Heel bijzonder zoals deze twee bomen om elkaar heen gegroeid zijn. Als je de tijd hebt is het de moeite om hiervoor om te rijden.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Taxi luchthaven-L’Oasis hotel 10.000 ariary Per taxi
L’Oasis hotel 15.000 ariary Per bungalow per nacht excl. ontbijt
Tour naar Tsingy de Bemaraha NP 750.000 ariary Voor 2 personen incl. auto en chauffeur excl. eten en hotel
Entree Tsingy de Bemaraha NP 25.000 ariary Per persoon
Gids voor wandeling in Petit en Grande Tsingy 40.000 ariary Per groep
Hotel Relais des Tsingy 108.000 ariary Per bungalow per nacht excl. ontbijt

 
Vanaf Morondava vliegen we in de middag naar Tana. Daar verblijven we een nachtje in Hotel Ivato en de volgende ochtend vliegen we door naar Nosy Be. Hier verblijven we bijna 4 dagen om de genieten van zon, zee en strand.

Nosy Be

Leven op het strand van Nosy Be

Leven op het strand van Nosy Be

We verblijven hier in het plaatsje Ambatoloaka in guesthouse Caravelle. Het guesthouse waar je een kleine eigen bungalow hebt, ligt net iets buiten het centrum van het dorpje. We zijn met name naar Nosy Be gekomen om te gaan snorkelen.
Let wel op als je naar Nosy Be wil gaan, toen wij op het eiland waren (mei 07) was er al sinds januari van dit jaar geen stroom op het eiland en het zag er niet naar uit dat er snel weer wel stroom zou komen. Hou hier rekening mee want dit betekent dus in veel gevallen geen warm water en geen aircondition! Het guesthouse waar wij verblijven heeft een agregaat en die staat delen van de dag aan zodat er warm water is en de fan kan draaien! Mail Pascal, de eigenaar van het guesthouse, gerust als je de huidige stand van zaken wilt weten.

Wat wij hebben gedaan op en in de omgeving van Nosy Be

 • Zeeschildpad in de wateren bij Nosy Tanikely

  Zeeschildpad in de wateren bij Nosy Tanikely

  Hell-Ville
  De grootste stad van het eiland is zeker de moeite waard om een ochtend door te wandelen. Er zijn wat koloniale gebouwen, je kunt er winkelen en prima lunchen.

 • Nosy Kombo
  Dit vulkanische eiland ligt het dicht bij de kust en is zeer toeristisch. Er komen veel dagjes mensen en daardoor is een levendige handelen in handwerk ontstaan. Bereid je voor op vele tientallen winkeltjes en straatverkopers. Verder kun je op dit eiland semi-wilde zwarte lemuren zien.
 • Nosy Tanikely
  Dit is een van de betere, beschermde snorkelstekken in de omgeving. Er zijn velen soorten koraal en nog meer soorten vissen te zien en ook kun je, als je geluk hebt zoals wij, zwemmen met zeeschildpadden.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Taxi luchthaven-Guesthouse Caravelle 30.000 ariary Per taxi
Guesthouse Caravelle 50.000 ariary Per bungalow per nacht excl. ontbijt
Taxi Ambatoloaka-Hell-Ville 15.000 ariary Per taxi
Snorkeltour 120.000 ariary Vervoer incl. lunch
Entree Maki park (Nosy Kombo) 2.000 ariary Per persoon

 
Mocht je na het lezen van dit reisverslag nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op (zie contact).