Bandar Seri Begawan

Brunei is een sultanaat met islam als staatsgodsdienst. Er mag bijvoorbeeld geen alcohol worden verkocht (in het hotel waar wij verbleven was het overigens wel te krijgen voor B$ 5,= per fles).
Het hotel van onze eerste keus, het Terrace Hotel, heeft nog kamers vrij. Na het inchecken verkennen we gelijk de omgeving. Alles wat in BSB voor toeristen interessant is ligt op loopafstand. Alleen om bij de Jame’Asr Hassanal Bolkiah moskee heb je wel de bus nodig.

Wat wij hebben gedaan in Bandar Seri Begawan

 • Omar Ali Saifuddien moskee

  Omar Ali Saifuddien moskee

  Kampung Ayer
  Paalwoningen met ± 37.000 inwoners; het is leuke en unieke belevenis om deze Kampung met de watertaxi te bezoeken.

 • Omar Ali Saifuddien moskee
  Een mooie, zowel overdag in de zon als ’s avonds in het licht van de schijnwerpers, fotogenieke moskee. Het interieur is beduidend minder spectaculair.
 • Jame’Asr Hassanal Bolkiah moskee
  De grootste moskee van Brunei; deze is zowel van buiten als van binnen erg mooi. Een rondleiding is absoluut de moeite waard. De moskee is eenvoudig te bereiken met bus.
 • Yayasan (YSHHB) complex
  Geairconditioneerde shopping mall met diverse winkelaanbod. Ideaal om te shoppen en leuk om te zien.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Vlucht Sandakan – KK – BSB 286 maleisische ringgit Per persoon
Terrace hotel 70 brunei dollar Per kamer per nacht incl. ontbijt
Watertaxi 20 brunei dollar Per boot per uur

 

De pont van Sungai Belait

De pont van Sungai Belait

De bus zijn we vanuit BSB via Seria en Kuala Belait naar Miri gereisd. Ga wel op tijd naar de busterminal; onze bus komen we tegen als we op weg zijn naar de terminal! (de bus was al een minuut of 10 te vroeg vertrokken). Gelukkig stopt de bus als we langs de kant staan te wuiven. Om 9.30 uur komen we aan in Seria waar om 10.00 uur een andere bus naar Kuala Belait vertrekt. Na een korte stop op het busstation van Kuala Belait rijd de bus door naar Sungai Belait (5 minuten). Hier nemen we de pont naar de overkant en vervolgen we de reis met de derde bus die ons naar de grens brengt. Na de douaneformaliteiten bij de grenspost van Brunei worden we door dezelfde bus afgezet voor de grenspost van Sarawak.

Meer weten over onze reis door Borneo? Kijk op de Maleisië – Borneo pagina.