Thailand 2006

Tijdens onze rondreis doen wij de volgende plaatsen aan in Laos: Luang Prabang, Phonsavan, Vang Vieng, Vientiane, Pakse, Champasak, Bolaven plateau en Si Phan Don in Laos en Ko Samui in Thailand.

Algemeen reisinformatie

Vliegen
Voor de intercontinentale vluchten maken we gebruik van China Airlines (via Bangkok). Met Bangkok Airways vliegen we naar Laos en van Bangkok naar Ko Samui. Van Ubon Ratchatani naar Bangkok vliegen we met Air Asia.

Visum
Nederlanders kunnen bij aankomst op een luchthaven in Thailand een visum verkrijgen.

Geld
In Thailand kun je in steden en veel dorpen geld pinnen. In afgelegen gebieden is het lastiger of niet mogelijk.

Telefoneren
Het bereik is afhankelijk van je telecom provider maar de dekking in Thailand is over het algemeen goed. Om hoge telefoonrekeningen te voorkomen verdient het de aanbeveling om een prepaid sim van een lokale provider aan te schaffen.

Internet
De internetvoorzieningen zijn in Thailand prima. In veel plaatsen zijn er Internetcafés en ook veel hotels en restaurants bieden gratis WIFI aan.

Ko Samui

Het stand van Ko Samui Thailand

Het stand van Ko Samui Thailand

Omdat Laos niet grenst aan de zee besluiten wij naar Thailand te reizen om daar nog een aantal dagen aan het strand door te brengen. We willen graag naar Phuket maar vanwege de beperkte beschikbaarheid van vluchten in verband met Songkran wordt het Ko Samui.

Ons verblijf op Ko Samui is geheel en al bedoeld voor zon, zee, strand, lekker eten, massages en uitgaan. Het drukke strand van Chaweng sluit hier goed bij aan. We verblijven is het relaxte Ark Bar hotel en ook een paar nachten in het luxe Chaba hotel. Wil je een meer authentieke belevenis van Thailand hebben dan kun je beter naar één van de minder toeristische strand gaan. Er is een ruim aanbod aan prachtige stranden met passende accommodaties.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Transfer Don Khong – Ubon Ratchatani 35 US dollar Per persoon
Ticket Ubon Ratchatani – Bangkok 1.550 baht Per persoon
Taxi luchthaven – centrum 460 bath Per taxi
Mercure Accor hotel Bangkok 2.472 bath Per kamer per nacht incl. ontbijt
Taxi centrum – luchthaven 360 bath Per taxi
Ticket Bangkok – Ko Samui 7.900 bath Per persoon
Ark Bar Hotel 1.800 bath Per kamer per nacht excl. ontbijt
Chaba Hotel 5.000 bath Per kamer per nacht incl. ontbijt

 
Mocht je na het lezen van dit reisverslag nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op (zie contact).