Argentinië 2009

In 2009 maken wij een bijzondere reis. We gaan vanuit Ushuaia 19 dagen op expeditiecruise naar de Falklands, Zuid Georgië, Zuid Orkney, Zuidelijke Shetlands en Antarctica. Verder doen we in Argentinië Ushuaia en Buenos Aires aan.

Algemeen reisinformatie

Vliegen

Avenida San Martin in Ushuaia

Avenida San Martin in Ushuaia

Voor de intercontinentale vluchten maken we gebruik van Iberia (via Madrid). Voor de binnenlandse vluchten boeken we tickets bij Aerolineas Argentinas.

Visum
Nederlanders kunnen bij aankomst op een luchthaven in Argentinië een visum verkrijgen. Hiervoor krijg je in het vliegtuig een formulier uitgereikt.

Geld
In steden en de meeste dorpen kun je geld pinnen. In afgelegen gebieden is het lastiger of niet mogelijk. Let op, je kunt maximaal 300 pesos per keer pinnen.

Telefoneren
Het bereik is afhankelijk van je telecom provider maar de dekking is over het algemeen goed. Om hoge telefoonrekeningen te voorkomen verdient het de aanbeveling om een prepaid sim van een lokale provider aan te schaffen.

Internet
De internetvoorzieningen zijn prima. In veel plaatsen zijn er Internetcafés en ook veel hotels en restaurants bieden gratis WIFI aan.

Ushuaia

Van tevoren hebben wij drie nachten geboekt bij Villa Brescia. Het hotel is keurig verzorgd hotel met normale kamers en luxere gerenoveerde kamers. Het ontbijt is prima en wordt goed verzorgd. Het hotel ligt aan de hoofdstraat van Ushuaia, San Martín. Ushuaia is een rustig stadje aan het einde van de wereld en er hangt een bijzonder relaxte sfeer. Het heeft wel wat weg van een skidorp. Na onze heenreis vol vertragingen is het heerlijk om nog een paar dagen in deze stad te acclimatiseren.

Wat wij hebben gedaan in Ushuaia

 • Stadswandeling
  Je kunt je hier prima een halve dag vermaken. Een wandeling naar de haven, door de drukke winkelstraat, Avenida San Martin, en de hoger gelegen delen vanwaar je prachtig over Beagle Channel uitkijkt, is een goede manier op deze stad te verkennen. Als je de tijd hebt, is een bezoek aan één van de musea de moeite waard. Bij het lokale VVV kun je stempels voor in je paspoort krijgen en een wandelkaart voor het nationale park halen.

Wat wij hebben gedaan in de omgeving van Ushuaia

 • Tierra del Fuego NP
  Tierra del Fuego National Park

  Tierra del Fuego National Park

  Slechts een klein deel van dit grote nationale park is toegankelijk voor publiek. Aan de zuidzijde van het park zijn ongeveer 10 routes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Met gemak kun je hier een hele dag doorbrengen. Wij nemen de wandelroute langs het Beagle Channel (8km) en die is zeker de moeite waar. Het geeft een goede indruk van het park en op vele plaatsen kun je genieten van de prachtige vergezichten. Zorg ervoor dat je drinken bij je hebt want in het park is slechts op enkele plaatsen eten en drinken te krijgen. Wil je nog mooie toeristisch stempels? Ga dan naar het postkantoor bij de pier aan het begin van het park. Hier kun je tegen betaling stempels/stickers krijgen.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Taxi luchthaven – hotel Villa Brescia 20 pesos Per taxi
Hotel Villa Brescia 318 pesos Per kamer per nacht incl. ontbijt
Bus Tierra del Fuego NP 50 pesos Retour per persoon
Fee Tierra del Fuego NP 50 pesos Per persoon
Stempels Fin del Mundo 6 pesos Per paspoort
Taxi hotel Villa Brescia – luchthaven 15 pesos Per taxi
Airporttax binnenlandse vlucht 13 pesos Per persoon

 
Vanuit Ushuaia vliegen we met Aerolineas Argentinas terug naar de hoofdstad Buenos Aires. Deze vlucht duur ruim vier uur. We landen op Ezeiza en nemen vanaf daar weer een taxi die ons in ongeveer een half uur naar de stad brengt.

Buenos Aires

Het slot van onze reis is een driedaags verblijf in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Als uitvalsbasis hebben we gekozen voor het in Microcentro gelegen Suipache Inn. Het hotel is eenvoudig maar de gastvrijheid en behulpzaamheid is super! Een simpel ontbijt bij de buren is inclusief in de prijs. Tijdens ons korte verblijf in deze stad willen we graag een algemeen beeld krijgen van deze stad. Daarom doen we elke dag twee wijken aan.

Wat wij hebben gedaan in Buenos Aires

 • Microcentro en Congreso
  Obelisk in Buenos Aires

  Obelisk in Buenos Aires

  We wandelen door het rustige park Plaza San Martín, zien de synagoge Templo de la Congregación Israelita, bekijken de Obelisco van alle kanten, bezoeken het Plaza de Mayo waar de teksten van de dwaze moeders stille getuigen zijn als zij niet zelf aanwezig zijn, denken we aan Evita als we Casa Rosada bezoeken, bekijken we de Catedral Metropolitana, drinken we koffie bij het 150 jaar oude Café Tortoni, wandelen we door het park naar Palacio del Congreso, zien we dat het prachtige Theatro Colón geheel in de steigers staat en winkelend komen we langs Galerías Pacifico, Lavalle en Florida.

 • Recoleta en Bario Norte
  Een bezoek aan Cementerio de la Recoleta is een must. Op deze begraafsplaats vol met tombes ligt ook Evita begraven. Een bezoek aan de nabij gelegen Iglesia Nuestra Señora del Pilar is verrassend. Bij Plaza Intendente Alvear en Alto shopping mall is het prima winkelen.
 • La Boca en San Templo
  Een bezoek aan Buenos Aires is niet compleet zonder een bezoek aan La Boca. Het middelpunt van de wijk is La Bombonera het station van Boca Juniors waar Maradona ooit speelde. Een bezoek aan het museum en een rondleiding geven een goed beeld. Het toeristisch Caminito is gezellig maar is geen realistische afspiegeling van de rest van de wijk. Wij wandelen daarom de wijk door richtig Parque Lezama om toch nog wat van deze ‘beruchte’ volkswijk te zien. In het Parque Lezama kun je genieten van de koelte en rust. Plaza Dorrega is een prima plein om neer te strijken voor een drankje. Dit gezellige plein vormt het hart van San Templo is het domein van kunstenaars en tango dansers.

Kostenoverzicht

Omschrijving Prijs Opmerkingen
Taxi luchthaven – Suipache Inn 138 pesos Per taxi
Hotel Suipache Inn 170 pesos Per kamer incl. ontbijt
Entree en rondleiding La Bombonera 30 pesos Per persoon

 
Mocht je na het lezen van dit reisverslag nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op (zie contact).